Na putu za Crikvenicu

Selce, 15. do 17. ožujka 2018. Održano savjetovanje Budućnost cjeloživotnog učenja u Republici Hrvatskoj

Zajednica ustanova za obrazovanje odraslih održala je još jedno, već tradicionalno savjetovanje za svoje članice i sve ostale zainteresirane koji se bave obrazovanjem odraslih.

Aktualna tema i istaknuti stručnjaci predavači privukli su brojne sudionike, a povratne pohvale su organizatorima poticaj za daljnji rad. Zahvaljujući predavačima Mariji Marcelić (MZO), Dragici Kovčaliji i Dragani Štrkalj (ASOO), Dariju Baronu, Višnji Rajić, Goranu Lapatu, Željku Markoviću, Tatjani Vujić, Nenadu Zuberu i Branku Čamberu sudionici su dobili spoznaje i raspravljali o Novim prilikama za odrasle Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport; o Provedbi strukovnih kurikuluma u obrazovanju odraslih; o Provedbi Strategije cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere u RH, o Interaktivnim metodama poučavanja u obrazovanju odraslih; o temi Ustanove za obrazovanje odraslih kao dionici regionalnog razvoja cjeloživotnog učenja, o Genezi agresivnog ponašanja u kontekstu cjeloživotnog učenja o prometu i za sigurno sudjelovanje u prometu te Nastavnim metodama i stilovima komuniciranja u obrazovanju odraslih.

Svi sudionici proveli su zajedničko vrijeme, i radno i zabavno. Nakon planiranih radnih sati uživalo se u vožnji brodom do Crikvenice i naravno, večernjem druženju uz glazbu.

Zajednica je još jedanput opravdala svoje postojanje. Pozivamo sve zainteresirane da o ostalim aktivnostima ZUOO RH pročitaju na internetskoj stranici Zajednice (www.zuoorh.hr), ispune prijavnicu i budu s nama na sljedećem savjetovanju.

Branka Lukić

Comments are closed.