O NAMA

O nama
Članica zajednice

Statut

ZUOO RH

Zajednica ustanova za obrazovanje odraslih

Zajednica ustanova za obrazovanje odraslih osnovana je 2009. godine sa sjedištem u Zagrebu.

Za predsjednika Zajednice izabran je gospodin Zvonimir Erceg, ravnatelj Andragoškog učilišta Zvonimir iz Zagreba koji nas je 2015. godine prerano napustio. Na izvanrednoj sjednici Skupštine donesena je odluka o nastavku rada Zajednice i za predsjednicu izabrana je gospođa Eržebet Tomić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poetika iz Osijeka. S izborom nove predsjednice sjedište Zajednice premješteno je u Osijek, Bartula Kašića 58 i Zajednica je promijenila naziv u Zajednica ustanova za obrazovanje odraslih Republike Hrvatske jer okuplja brojne ustanove i pučka učilišta s područja cijele RH. Zajednica ustanova za obrazovanje odraslih opravdala je svoje postojanje. Ona je mjesto okupljanja, obrazovanja i promišljanja o mogućim rješenjima aktualnih problema s kojima se članice suočavaju, a poseban naglasak u radu je na poboljšanju kvalitete cjeloživotnog učenja glede stjecanja stručnih kompetencija polaznika za tržište rada.

ZUOO RH je mjesto preko kojeg članice Zajednice mogu realizirati ne samo zajedničke obrazovne i druge potrebe nego i utjecati na politiku obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj. S tim ciljem intenzivirana je suradnja s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Ministarstvom rada i socijalne skrbi i regionalnim zavodima za zapošljavanje te lokanim i regionalnim samoupravama.

Službeno glasilo Zajednice je Andragoška praksa. Glasilo u svom sadržaju obuhvaća aktualne informacije o radu tijela Zajednice, usvojene dokumente, obrazac pristupnice Zajednici, prostor za promotivno oglašavanje članica Zajednice, rubriku Pitanja i odgovori i dr.

Budite i vi članovi Zajednice! Budimo jedni za druge.

Pomozimo našim polaznicima, budimo njihovi savjetnici, potaknimo ih na učenje, prenosimo im znanje i pokoje zrnce mudrosti.

„Non scholae, sed vitae discimus“.

Skupština

Skupština je najviše tijelo upravljanja Zajednicom.
Pravo sudjelovanja u radu Skupštine Zajednice imaju u skladu s ovim Statutom svi redovni članovi Zajednice.

 

Upravni odbor

Upravni odbor Zajednice je tijelo Skupštine koje upravlja Zajednicom između dviju sjednica Skupštine Zajednice. 

Predsjednica Zajednice predsjedava Skupštini i Predsjednica je Upravnog odbora po položaju.

 

Eržbet Tomić

Eržebet Tomić

Predsjednica

Radija Jukić-Kovačević

Radija Jukić-Kovačević

Potpredsjednica

Miljenko Gočin

Adam Deak

ZUOOHR-Pristupnica

Nastja Petković

Nadzorni odbor

Nadzorni odbor je tijelo skupštine Zajednice.

 

Slavica Štefanec

Robert Vindiš

Zdenko Miletić

Zapisnici